Ontmoet Carlijn

In 2018 kwam mijn droom uit: Boefjes en Barista’s werd geopend. Al jaren liep ik rond met het idee om een gezellige ontmoetingsplek te starten voor ouders en kinderen.

 

Na de geboorte van mijn oudste dochter werd mijn wereld kleiner. Ik kende weinig jonge ouders, maar had wel de behoefte met andere ouders te praten. Ik wilde ook niet de hele dag thuiszitten, waar de muren soms op mij afkwamen. Dus ging ik op zoek naar fijne plekken in de buurt, maar het werd niet veel beter dan een café met wat incompleet speelgoed in een hoekje waar mijn dochter eigenlijk ook stil moest zijn en niet mocht rondlopen. Het alternatief was een binnenspeeltuin. Maar daar werd ik zelf niet blij van.  Toen ik las dat meer dan de helft van ouders met kinderen onder de vijf zich net zo voelde, dacht ik: hier kan ik een verschil maken.”


Droomplek 

Ik droomde van een plek in de buurt, waar ik met mijn dochter naar toe kon gaan om te spelen, knutselen en kletsen onder het genot van een heerlijke kop koffie. Waar wij ons allebei thuis zouden voelen dankzij gezinsvriendelijke faciliteiten en de vrijheid en ruimte was om te bewegen en creëren. En waar wij andere papa’s, mama’s en kinderen uit de buurt konden ontmoeten. Zo ontstond het idee voor Boefjes en Barista’s.  

 


Gouden randje 

Tijdens de zoektocht naar een geschikte locatie voor Boefjes en Barista’s herinnerde ik me iets uit mijn vorige baan als communicatieadviseur bij een zorgorganisatie. Omwonenden stappen niet zo makkelijk een woonzorgcentrum binnen als ze daar niet op bezoek gaan bij een bewoner. Dit terwijl zorginstellingen graag meer reuring in huis willen en een centraal punt in de wijk willen zijn. Door ontmoetingsochtenden in een woonzorgcentrum te organiseren brengen we twee werelden samen en verminderen we zowel eenzaamheid onder ouderen als jonge ouders te tackelen. Het contact tussen de kinderen en de ouderen geeft een gouden randje aan de ochtenden. 

 

In heel Nederland

Inmiddels is Boefjes en Barista’s gegroeid tot een gezellige ontmoetingsplek waar jonge en oude buurtgenoten samen koffiedrinken (of zoals wij het noemen: een bakkie geluk) en waar  vriendschappen ontstaan. Na de locatie is 's Hertogenbosch hebben we inmiddels een locatie geopend in Eindhoven en zijn we bezig met nog meer locaties in Nederland. En hiermee komt mijn droom: "In elke plaats een Boefjes en Barista's" een stuk dichterbij.

 

 

Meer over Carlijn

Met haar initiatief Boefjes en Barista's heeft Carlijn al verschillende nominaties en awards op het gebied van sociaal ondernemerschap gewonnen.

Carlijn en boefjes en Barista's in de media

Video

 

In 2021 heeft Carlijn heeft met Boefjes en Barista's de IGNITE award gewonnen.  IGNITEAward is het groeiprogramma voor startende sociaal ondernemers. De IGNITE Award ondersteunt startend sociaal ondernemers bij het versterken van hun businessplannen en het realiseren van hun beoogde impact.

 

Pitch en talkshow van Carlijn tijdens de conferentie 'Een nieuwe generatie ouderen langer thuis' op 25 november 2020. Een parade van inspirerende, korte pitches van (sociale) innovaties waarbij de oudere centraal staat.

Boefjes en Barista's heeft in 2021 meegedaan aan de IGNITEAward, het groeiprogramma voor startende sociaal ondernemers. De IGNITE Award ondersteunt startend sociaal ondernemers bij het versterken van hun businessplannen en het realiseren van hun beoogde impact.


Boefjes en Barista’s is een sfeervolle plek, waar ouders, kinderen en ouderen samen spelen, spelletjes doen, knutselen, bewegen en koffiedrinken. Of zoals wij het zeggen: een bakkie geluk. Met een gouden randje, want het is gevestigd in een woonzorgcentrum, zodat jong en oud samen kunnen genieten.

Boefjes en Barista's | 06 - 27142013 | info@boefjesenbaristas.nl | initiatief van Stichting De Buurtverbinder | kvk 77619498