Een gouden randje

Boefjes en Barista’s is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Je vindt het in woonzorgcentra* en dat geeft Boefjes en Barista’s een gouden randje. Naast andere vaders en moeders ontmoet je hier ook oudere buurtgenoten. Zo help je ouderen, kinderen én jezelf om jullie wereld te vergroten, op een laagdrempelige manier. En de kinderen kunnen volop genieten van de aandacht van deze ‘extra opa’s en oma’s’.  

 

* Vanwege corona zijn we tijdelijk niet geopend in woonzorgcentra, maar we organiseren wel nog steeds ontmoetingsactiviteiten voor ouders en kinderen. Hieronder meer informatie over de tijdelijke locaties. Op veilige afstand verbinden wij ook nog steeds jong en oud, kijk hiervoor op de pagina Groetjes van Boefjes

 

Binnenkijken

Een ochtend bij Boefjes en Barista's in 2021

Pilot in Nieuwehagen 2019


Praktische informatie

Openingstijden

Faciliteiten

 • Beperkt van toepassing op de tijdelijke locaties vanwege corona. Daarom rekenen wij ook tijdelijk geen entree voor deelname. 
 • Bij Boefjes en Barista's zorgen we voor een gevarieerd speelaanbod voor alle leeftijden. Er is bekend speelgoed, maar we ontwikkelen ook zelf materiaal dat de zintuigen prikkelt om de motoriek, fantasie en creativiteit te stimuleren. Zintuiglijk beleven is leuk, leerzaam en rustgevend.
 • We richten ons vooral op de leeftijden 0 tot 4 jaar. Komt er een ouder kindje mee, bijvoorbeeld tijdens een studiedag of schoolvakantie? Geen enkel probleem! Voor die kinderen (4+) hebben we een 'geheime' voorraad met spelmateriaal dat niet geschikt is voor de kleintjes. 
 • Naast een veilige en uitdagende speelomgeving voor alle leeftijden, zorgen wij ook graag goed voor de (gast/groot)ouders. Waar loop je tegenaan als je met kinderen naar een horecagelegenheid gaat? Wij maken het je graag gemakkelijk. Snoetenpoetsers op alle tafels, magnetron om babyvoeding op te warmen, toilet met babyverschoningsplek en potje, het 'oeps-vergeten-geen-probleem-mandje*, kinderbestek/servies, (verf)schorten, etc.  Mis je nog iets? Laat het ons weten. 

(* hydrofielluiers, monddoekjes, slabbers, flessen, billendoekjes, luiers en rompers in diverse maten)

 

Jullie naam wekt de indruk dat er barista's werken, is dat ook zo? 

Goede vraag! Barista staat voor ons symbool voor creativiteit, ambacht, aandacht, passie én natuurlijk lekkere koffie. Wij dagen zorgcentra en andere locaties uit lekkere koffie(soorten) aan te bieden voor alle papa's, mama's, opa's, oma's, gastouders, etc. die met hun boefjes langskomen. Dat ontbreekt nog op veel ouder/kindvriendelijke plekken. En hebben ze die voorziening niet, dan nemen wij zelf de benodigdheden mee om deelnemers te voorzien van lekkere en eerlijke koffie en thee. De Buurtverbinders van Boefjes en Barista's hebben de basis baristakennis, maar zorgen er vooral voor dat iedereen een fijne ochtend heeft en er (duurzame) verbindingen ontstaat. 

Gezinsvriendelijk

Boefjes en Barista’s is een sfeervolle en gezinsvriendelijke ontmoetingsplek. Een ideale plek om samen een momentje te pakken. Niet alleen jij kunt hier helemaal jezelf zijn; je kind ook. Ondertussen kun je genieten van een lekkere kop koffie (of iets anders), verzorgd door de horeca van de locatie.  

 

Wij geloven dat het goed is om de fantasie, creativiteit en de zintuigen van kinderen te prikkelen. Daarom vind je bij ons duurzame, niet-alledaagse spelmaterialen in allerlei vormen, maten en texturen. Materialen die niet uitstralen hoe je ze moet gebruiken, waardoor je er alle kanten mee op kunt. Laat je verrassen door de spontane ideeën van jouw kleintje. Experimenteer met zand en water. Of verken samen het voelbord of blotevoetenpad. Bij Boefjes en Barista’s beleef je nog eens wat!

 

Boefjes en Barista’s is er speciaal op ingericht om ouders en kinderen – ook de allerkleinsten – een fijne tijd te laten beleven. Tussen de stoelen, tafels en banken is daarom veel ruimte om te lopen, te kruipen, te liggen, en om je kinderwagen te parkeren. Ook buiten in de omheinde tuin valt van alles te beleven en ontdekken. 

 

Toegankelijk voor iedereen

 

Wij willen dat iedereen zich welkom voelt bij Boefjes en Barista's om te relaxen, ontmoeten, spelen en lekkere koffie te drinken. 

 • Kom je met wandelwagen, rollator of rolstoel? Alle doorgangen zijn breed, rolstoelen kunnen aan tafel en er is genoeg ruimte om je wandelwagen te stallen.
 • Wil je borstvoeding geven? Niets natuurlijker dan dat dus voel je vrij om te voeden. Wil je liever wat meer beschut zitten? Geef het aan, dan zoeken wij een fijn plekje voor jullie.
 • Ben je alleen? Wij ontvangen je met open armen, maken tijd voor een praatje en als je wilt brengen we je in contact met andere gasten. Tenzij je het heerlijk vind om een ochtendje voor jezelf te hebben, dan laten we je natuurlijk met rust.
 • Spreek je geen Nederlands? Geen probleem. Diverse internationale mama's en papa's treffen elkaar bij Boefjes. Zij hebben elkaar hier leren kennen. Laat ons weten als je met hen in contact wil komen. 
 • Heb je geen kinderen, maar wel behoefte aan gezelschap in de ochtend? De koffie staat voor je klaar en ook voor een praatje wordt gezorgd. Je moet wel tegen rondslingerend speelgoed en kinderen kunnen :-) Boefjes en Barista's richt zich op iedereen die zich (zo nu en dan) een boefje voelt of een boefje is en lekker zichzelf wil zijn, ongeacht je leeftijd. Onder onze vaste gasten bevinden zich baby's van 6 weken oud en ook buurtbewoners van in de 90!
 • Wil je graag naar Boefjes en Barista's, maar kun je het financieel niet veroorloven? Dan kun je middels de Wensboom twee wensen vervullen: ga iets leuks doen met een bewoner (bijvoorbeeld wandelen of fietsen, het hoeft niks te kosten), dan krijg je als dank een waardebon van Boefjes en Barista's waarmee je een ochtend gratis entree en koffie/thee krijgt. Hiermee maak je jezelf blij én een medemens. 
 • Vind je het moeilijk om er op uit te gaan met je kind of kinderen? Om praktische of sociale redenen? Voel je vrij om dat met ons te bespreken. Je bent niet de enige die daar tegenaan loopt en wij hebben al veel ouders / verzorgers op weg geholpen. 

Loop je ergens tegenaan? Ontbreekt er iets bij Boefjes en Barista's? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar een oplossing. 

 

Boefjes en Barista’s is een sfeervolle plek, waar ouders en kinderen aandacht hebben voor elkaar, samen spelen, de wereld verkennen, buurtgenoten ontmoeten en koffiedrinken. Of zoals wij het zeggen: een bakkie geluk. Met een gouden randje, want het is gevestigd in een woonzorgcentrum, zodat jong en oud samen kunnen genieten.

 

Boefjes en Barista's | 06 - 11 22 87 89 | info@boefjesenbaristas.nl | initiatief van Stichting De Buurtverbinder, kvk 77619498