Eén tegen eenzaamheid

Boefjes en Barista’s verbindt generaties, versterkt de sociale cohesie in de wijk en gaat de strijd aan met eenzaamheid. Wij richten ons op kinderen, ouders en ouderen. Door ouders en ouderen bijeen te brengen, met kinderen als verbindende factor, ontstaan verrassende nieuwe contacten en- vriendschappen binnen en tussen deze generaties. Hierdoor kunnen de deelnemers hun sociale netwerk vergroten en versterken en vriendschappen sluiten. Dit doen wij door intergenerationele activiteiten te organiseren in woonzorgcentra en ontmoetingen te stimuleren. En dat alles onder het genot van een lekkere kop koffie, of zoals wij dat noemen: een bakkie geluk.

 

Harry, 94 jaar: 'Ik leer bij Boefjes en Barista's meer mensen kennen. Ze zijn niet van mijn leeftijd, maar daar blijf ik jong bij. Ze komen soms ook bij mij thuis met de kleine. Ik vind het stikgezellig.'

 

Jori, moeder van Tess en Luca: ‘Als de kinderen fijn spelen , dan genieten de bewoners daar

zichtbaar van. De connectie met ouderen is zo bijzonder.'

 

Informatiepakket voor zorgorganisaties

Download
2022 Infopakket Boefjes en Baristas voor
Adobe Acrobat document 817.4 KB

Binnenkijken

Een ochtend bij Boefjes en Barista's in 2021

Pilot in Nieuwehagen 2019


Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in samenwerking met Boefjes en Barista's? Neem dan contact met ons op om verder te praten over wat wij voor uw zorgorganisatie kunnen betekenen. Uw contactpersoon is Carlijn van den Berge, bereikbaar via carlijn@boefjesenbaristas.nl of 06 - 11 22 87 89. 

Boefjes en Barista’s is een sfeervolle plek, waar ouders en kinderen aandacht hebben voor elkaar, samen spelen, de wereld verkennen, buurtgenoten ontmoeten en koffiedrinken. Of zoals wij het zeggen: een bakkie geluk. Met een gouden randje, want het is gevestigd in een woonzorgcentrum, zodat jong en oud samen kunnen genieten.

 

Boefjes en Barista's | 06 - 11 22 87 89 | info@boefjesenbaristas.nl | initiatief van Stichting De Buurtverbinder, kvk 77619498