"Het is net alsof ik zelf kinderen heb"

Klik op de foto om de videoreportage te bekijken op de website van DTV
Klik op de foto om de videoreportage te bekijken op de website van DTV

DEN BOSCH – Een plek waar ouders met jonge kinderen elkaar ontmoeten, en tegelijkertijd ouderen een fijne dag bezorgen. Zo’n plaats bestaat nu onder de naam Boefjes en Barista’s, dat woensdag in woonzorgcentrum Nieuwehagen feestelijk geopend werd.

Door Lotte van Erp

 

“Het is net alsof ik zelf kinderen heb”, zegt Lenie, bewoonster van het woonzorgcentrum aan de Zuid Willemsvaart. Lenie is dementerend. Eén ding weet ze zeker: ze had zo graag kinderen gewild. “Het voelt een beetje alsof ze van mij zijn”, vertelt de bewoonster terwijl ze baby Lucas op schoot tilt. 

 

Julia Reijnders, moeder van Lucas, zit ernaast met een kop koffie. “Ik vind het contact met de ouderen heel leuk. De kinderen genieten ervan, en ik daardoor ook.” 

 

Geen schreeuwerige speelparken

Boefjes & Barista’s is voor ouders die niet met hun kinderen naar ‘schreeuwerige indoor speelparken’ willen, zegt initiatiefnemer Carlijn van den Berge: “Het is een ontmoetingsplek op loopafstand van wijken als de Muntel en de Awijk, waar kinderen hun gang kunnen gaan en ouders ondertussen wat drinken en kletsen. Voor drie euro kunnen ze gebruik maken van speelmateriaal en speeltoestellen in de gezamenlijke binnentuin. Dat is het primaire idee. Het gouden randje is dat de bewoners van Nieuwehagen daar deel van uit maken.”

 

Wethouder Ufuk Kâyha (GroenLinks) verrichtte de openingshandeling. “Dit is een prachtig burgerinitiatief en je ziet duidelijk dat het maatschappelijke meerwaarde heeft. Ik heb net met iemand van 4 jaar en van 93 jaar het lintje doorgeknipt. De interactie tussen jong en oud is mooi.”

 

Boefjes en Barista’s heeft voor de opening al een paar weken proefgedraaid. Van den Berge is tevreden: “Ik zie dat er behoefte is aan zo’n plek in Den Bosch. Vorige week had ik 130 gasten in vijf ochtenden. Dat is boven verwachting.”

 

Bron: DTV Den Bosch dd 24 augustus 2018

 

 

Boefjes en Barista’s is een sfeervolle plek, waar ouders, kinderen en ouderen samen spelen, spelletjes doen, knutselen, bewegen en koffiedrinken. Of zoals wij het zeggen: een bakkie geluk. Met een gouden randje, want het is gevestigd in een woonzorgcentrum, zodat jong en oud samen kunnen genieten.

Boefjes en Barista's | 06 - 27142013 | info@boefjesenbaristas.nl | initiatief van Stichting De Buurtverbinder | kvk 77619498