Jong en oud aan koffie en limonade

DEN BOSCH - Vers gezette koffie, billendoekjes, peuterspeelgoed en taart. Speelgoed op de vloer. Boefjes en Barista's huist sinds enkele maanden in zorgcentrum Nieuwehagen in de Bossche binnenstad. Een sfeervolle ontmoetingsplek voor peuters, ouders én ouderen.

Door Paul Roovers

 

Peuters kruipen over speelkleden, lopen met stuiterballen en stoppen poppen onder in kinderbedjes. In een hoek geeft een jonge moeder borstvoeding. Aan wat tafels kletsen jonge vrouwen terwijl hun kinderen even verderop spelen.

 

 

Aan de andere kant van de ontmoetingsruimte in zorgcentrum Nieuwehagen komen bewoners in rolstoelen aangereden. Ze nemen plaats aan de rand waar ze goed zicht hebben op de spelende kinderen. Een enkeling neemt zelfs plaats aan tafel bij de jonge ouders.

 

Lees verder op bd.nl 

 

Bron: Brabants Dagblad dd 7 november 2018

 

Fotografie © Don Bolsius

 

 


Boefjes en Barista’s is een sfeervolle plek, waar ouders, kinderen en ouderen samen spelen, spelletjes doen, knutselen, bewegen en koffiedrinken. Of zoals wij het zeggen: een bakkie geluk. Met een gouden randje, want het is gevestigd in een woonzorgcentrum, zodat jong en oud samen kunnen genieten.

Boefjes en Barista's | 06 - 27142013 | info@boefjesenbaristas.nl | initiatief van Stichting De Buurtverbinder | kvk 77619498