Boefjes & Barista's is te succesvol

DEN BOSCH - Boefjes & Barrista’s  moest een ontmoetingsplek worden voor ouders met jonge kinderen, de wijk en bewoners van zorgcentrum Nieuwe Hagen. Een succes werd het. Maar het groeide uit z'n voegen. In Nieuwe Hagen stopt het, elders moet een vervolg komen. Maar waar?

Door Paul Roovers

 

Het initiatief van de Bossche Carlijn van den Berge voor een ontmoetingsruimte voor ouders met jonge kinderen bleek twee jaar geleden een schot in de roos. Ook de plek, een ruimte in zorgcentrum Nieuwe Hagen, was een voltreffer. Jong en oud ontmoeten elkaar sindsdien bij Boefjes & Barrista's zoals Van den Berge het initiatief noemde: ouders, peuters, wijkbewoners en bewoners van Nieuwe Hagen. Er wordt koffie en limonade gedronken, speelgoed gaat er door de kleine peuterhandjes.

 

Zestig deelnemers waren er in de eerste  weken, nu meer dan  140. ,,Het werd té druk”, zeggen zowel Carlijn van de Berge als Gijs Spooren, manager horeca & facilitair van BrabantZorg waartoe Nieuwe Hagen behoort. ,,Boefjes & Barrista's was een proef. In goed overleg is besloten om in Nieuwe Hagen te stoppen.”.

 

Lees verder op bd.nl 

 

Bron: Brabants Dagblad dd 7 januari 2020

 

Fotografie © Don Bolsius

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Boefjes en Barista’s is een sfeervolle plek, waar ouders, kinderen en ouderen samen spelen, spelletjes doen, knutselen, bewegen en koffiedrinken. Of zoals wij het zeggen: een bakkie geluk. Met een gouden randje, want het is gevestigd in een woonzorgcentrum, zodat jong en oud samen kunnen genieten.

Boefjes en Barista's | 06 - 27142013 | info@boefjesenbaristas.nl | initiatief van Stichting De Buurtverbinder | kvk 77619498