Boefjes en Barista’s bij Van Neynsel De Taling

 

Van Neynsel De Taling opent 2 maart haar deuren voor Boefjes en Barista’s.

Ouders, kinderen, bewoners en mensen uit de wijk kunnen bij dit ontmoetingscafé op een laagdrempelige manier samenzijn, spelen, kletsen en koffiedrinken. Boefjes en Barista’s is elke maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur aanwezig in het Atrium van De Taling.

 

“Boefjes en Barista’s is een mooie manier om de onderlinge contacten tussen jong en oud op een laagdrempelige manier te versterken. En onder de bezoekers zijn wellicht nieuwe vrijwilligers”, aldus Miriam Dings, teamleider welzijn bij Van Neynsel, die het initiatief bij Van Neynsel binnenhaalde.

 

Spelen, koffie en revalideren

Ouders komen samen met hun kinderen naar Boefjes en Barista’s bij De Taling. Voor de gezelligheid en om een kop koffie te drinken met onze bewoners en met mensen uit de wijk. Ook kunnen de (wijk)bewoners samen met de kinderen bewegen, tekenen of knutselen. De ouders houden uiteraard wel toezicht op de kinderen, want Boefjes en Barista’s is geen kinderopvang.

 

Nieuwe dynamiek

Sara van de Veerdonk, fysiotherapeute bij Van Neynsel, is heel blij met de komst van Boefjes en Barista’s. “Je ziet al aan de gezichten dat ouderen vrolijk worden als er kleine kinderen in de buurt zijn. Het maakt hen actiever. Ze bewegen meer, vinden het leuk om kinderen voor te lezen. Het brengt een nieuwe dynamiek in huis, ook door de contacten met de wijk.”

 

Initiatiefnemers

Carlijn van den Berge is initiatiefneemster van Boefjes en Barista’s. Zij zocht een nieuw onderkomen voor ouders en kinderen, dichtbij huis. Niet alleen om andere ouders en buurtbewoners te ontmoeten, maar ook om te zorgen voor meer sociale cohesie in zorginstellingen en in de wijk. Deze nieuwe plek vond Carlijn bij Van Neynsel De Taling. Het onderkomen bij de Bossche ouderenorganisatie is een pilot. Dit jaar wordt gekeken of Boefjes en Barista’s daadwerkelijk bijdraagt aan meer woongenot bij de bewoners, of het zorgt voor meer ontmoetingen met wijkbewoners en of het misschien ook meer vrijwilligers oplevert.

 

PERSBERICHT

 

’s-Hertogenbosch, 19 februari 2020

 

 

Boefjes en Barista’s is een sfeervolle plek, waar ouders, kinderen en ouderen samen spelen, spelletjes doen, knutselen, bewegen en koffiedrinken. Of zoals wij het zeggen: een bakkie geluk. Met een gouden randje, want het is gevestigd in een woonzorgcentrum, zodat jong en oud samen kunnen genieten.

Boefjes en Barista's | 06 - 27142013 | info@boefjesenbaristas.nl | initiatief van Stichting De Buurtverbinder | kvk 77619498