Postactie: Groetjes van Boefjes

De missie van Boefjes en Barista's is jong en oud te verbinden. Ouders en verzorgers met hun kinderen, opa's en oma's met hun kleinkinderen, maar ook ouderen die graag contact zouden willen hebben met kinderen (en hun ouders/verzorgers). Vanwege corona mogen wij voorlopig nog niet open in woonzorgcentra voor ouderen. Maar wel kunnen wel op afstand jong en oud verbinden en op alternatieve locaties. 

 

Doel: 5.000 groetjes

Wij willen deze winter alle bewoners van woonzorgcentra in 's-Hertogenbosch en Rosmalen een aantal keer post bezorgen. Vrolijke post, gemaakt door alle boefjes. Afgelopen maanden hebben we al meer dan 1.600 knutselwerkjes mogen verspreiden onder de bewoners van De Taling - Van Neynsel. En nu gaan we het grootser aanpakken en de hele stad door.

 

Kom in actie:

1. Thuis (met eigen materiaal of koop een knutselbox in de webshop)

2. Op school of de opvang

3. Knutselactiviteiten op locatie (tijdelijk niet ivm lockdown) 

4. Lever je post in op een van de 10 locaties

 

1. Kom in actie - thuis

Doen jullie mee? Teken, knutsel, schilder, haak, brei, strijkkraal, loom, bouw, fröbel, puzzel, vertel en schrijf. Iedere eigen (creatieve) invulling is welkom. Alle vrolijke post is goed! Ga aan de slag met je boefje(s) en fröbel en schrijf zelf ook gezellig mee. Hoe meer post, hoe beter! En weet je wat het nog leuker maakt? Als je er een berichtje bij doet met de naam en het adres van het creatieve boefje. Dan kan de ontvanger eventueel ook post terug sturen. Zou toch leuk zijn als er zo een penvriendschap ontstaat tussen jullie en een van de 'opa's en oma's'?  Wil je eens iets speciaals knutselen? Koop dan de 'Groetjes van Boefjes' knutselbox! 

2. Kom in actie - op school of de opvang

Ga gezellig met de hele groep aan de slag om post te maken. Laat het ons weten als jullie meedoen, dan komen wij de creaties op locatie ophalen. Bel of mail naar: info@boefjesenbaristas.nl of 06-11228789. 

  

3. Kom in actie - knutselactiviteiten op locatie (tijdelijk niet ivm lockdown)

Vind je het leuk om een keer samen met andere ouder/verzorgers en boefjes te knutselen? Neem dan deel aan een van de knutselactiviteiten. Op deze ochtenden gaan we met een klein groepje post knutselen, allemaal met in achtneming van de RIVM-richtlijnen. Aanmelden is verplicht en er geldt een maximum aantal deelnemers. 

* Maandagochtend 7, 14, 21 december 2020 en 4, 11, 18 januari 2021 van 10.15 tot 12.00 uur in bibliotheek Rosmalen Huis73, Perron 3 Rosmalen. Aanmelden via het boekingssysteem >

* Woensdagochtend 2, 9, 16, 23 december 2020 en 6, 13, 20 januari 2021 van 10 tot 12 uur in Bij Katrien, Schilderstraat 33 's-Hertogenbosch. Aanmelden via het boekingssysteem >.   Aanvullende informatie voor deelnemers op locatie Bij Katrien (PDF Nederlands en Engels)

 

4. Postbussen - inzamelpunten

De post die op de locaties wordt gemaakt, kun je daar direct in de brievenbus doen. De post die jullie thuis maken kun je in de brievenbus doen van een van onderstaande inzamelpunten. Dan zorgen wij ervoor dat alle post eerlijk verdeeld en verspreid wordt over de huizen.  

 

* DB Zuid: Pettelaarseweg 268

* DB West: Lagemorgenlaan 31

* DB Centrum (verpakken t.a.v. Boefjes en Barista's woensdagochtend): Bij Katrien, Schilderstraat 33

* De Donk: Donkse Dreef 250

* Maaspoort: Braspenninglaan 107

* Empel: Berenklauw 198

* De Haverleij: Parcivalring 22

* Groote Wielen: De Wieldam 39

* Groote Wielen: Groote Wielenlaan 511

* Rosmalen (verpakken t.a.v. Boefjes en Barista's maandagochtend): Bibliotheek Huis73, Perron-3 

 

Vragen?

Heb je vragen over deze actie? Neem dan contact op met projectleider Carlijn van den Berge via info@boefjesenbaristas.nl of 06-11228789. 

 

Alvast super bedankt voor jullie betrokkenheid!

Liefs team Boefjes en Barista's

 

Deze actie is een initiatief van Stichting De Buurtverbinder, opgezet door Boefjes en Barista's en mede mogelijk gemaakt door de gemeente 's-Hertogenbosch, Cultuurfonds 's-Hertogenbosch, De Bossche Winter, Bij Katrien en Huis73. 

Boefjes en Barista’s is een sfeervolle plek, waar ouders, kinderen en ouderen samen spelen, spelletjes doen, knutselen, bewegen en koffiedrinken. Of zoals wij het zeggen: een bakkie geluk. Met een gouden randje, want het is gevestigd in een woonzorgcentrum, zodat jong en oud samen kunnen genieten.

Boefjes en Barista's | 06 - 27142013 | info@boefjesenbaristas.nl | initiatief van Stichting De Buurtverbinder | kvk 77619498