Een droom die uitkomt

Carlijn (links) en Maaike (rechts)
Carlijn (links) en Maaike (rechts)

Hoe ben jij op dit idee gekomen? Die vraag wordt vaak aan mij gesteld. Ik ben Carlijn van den Berge en de initiatiefnemer van Boefjes en Barista's. Ik heb een lange weg afgelegd voor dat deze droom werkelijkheid werd. Ik geef je de korte versie ;-)

 

* Toen mijn dochters klein waren ontstond de behoefte om een plek te hebben dichtbij huis waar zowel jij als je baby / kind welkom zijn en het fijn hebben. 

* Mijn dochter zat op een kinderdagverblijf bij een woonzorgcentrum en daar zag ik hoe mooi de chemie is tussen jong en oud. Hoe mooi zou het zijn om vaker op bezoek te gaan bij al die opa's en oma's? Toch voelde ik een drempel om daar zomaar naar binnen te gaan. 

* In september 2015 zag ik een oproep van Changemakers073, van de gemeente 's-Hertogenbosch: 'Heb jij een idee waarmee je denk het verschil te maken in jouw wijk of stad?'. Ik heb mijn idee ingestuurd om een plek te creëren in de stad waar ouder en kind welkom zijn, samen koffie kunnen drinken en elkaar en buurtgenoten kunnen ontmoeten. Idealiter in een woonzorgcentrum om het contact tussen jong en oud te bevorderen. 

* Met behulp van de Kamer van Doen is dit idee verder uitgewerkt tot een maatschappelijk initiatief. 

* Daarna begon de zoektocht naar een geschikte locatie en heb ik een aanvraag gedaan voor subsidie vanuit het Maatschappelijk Initiatieven Fonds. 

* In de zomer van 2017 nam Maaike Teernsta contact met mij op. Zij werkt bij woonzorgcentrum Nieuwehagen van BrabantZorg als Buurtverbinder en bleek dezelfde droom te hebben als ik. Zij had onder de naam Bakkie Geluk een paar koffie-ochtendjes georganiseerd bij Nieuwehagen, voor ouders en kindjes uit te buurt.  Maar het lukte haar niet hier een structureel / duurzaam vervolg aan te geven.

 

We zijn nu weer een jaar verder en over twee weken wordt onze droom werkelijkheid: op 18 juni opent Boefjes en Barista's voor het eerst haar deuren. Ik hoop heeel veel bakkies geluk te mogen gaan serveren! 

 

 

Boefjes en Barista’s is een sfeervolle plek, waar ouders, kinderen en ouderen samen spelen, spelletjes doen, knutselen, bewegen en koffiedrinken. Of zoals wij het zeggen: een bakkie geluk. Met een gouden randje, want het is gevestigd in een woonzorgcentrum, zodat jong en oud samen kunnen genieten.

Boefjes en Barista's | 06 - 27142013 | info@boefjesenbaristas.nl | initiatief van Stichting De Buurtverbinder | kvk 77619498