Postactie: Groetjes van Boefjes

De missie van Boefjes en Barista's is jong en oud te verbinden. Ouders en verzorgers met hun kinderen, opa's en oma's met hun kleinkinderen, maar ook ouderen die graag contact zouden willen hebben met kinderen (en hun ouders/verzorgers). Vanwege corona mogen wij voorlopig nog niet open in woonzorgcentra voor ouderen. Maar wel kunnen wel op afstand jong en oud verbinden, vanuit huis en op alternatieve locaties. 

 

Doel: 5.000 groetjes

Wij willen in deze coronatijd alle bewoners van woonzorgcentra in 's-Hertogenbosch en Rosmalen een aantal keer post bezorgen. Vrolijke post, gemaakt door alle boefjes. Afgelopen jaar hebben we al meer dan 3.000 knutselwerkjes mogen verspreiden onder de bewoners van 8 woonzorgcentra! En we gaan nog even door. 

 

Kom in actie:

1. Thuis

2. Op school of de opvang

3. Knutselactiviteiten op locatie 

4. Lever je post in op een van de 10 locaties

 

1. Kom in actie - thuis

Doen jullie mee? Teken, knutsel, schilder, haak, brei, strijkkraal, loom, bouw, fröbel, puzzel, vertel en schrijf. Iedere eigen (creatieve) invulling is welkom. Alle vrolijke post is goed! Ga aan de slag met je boefje(s) en fröbel en schrijf zelf ook gezellig mee. Hoe meer post, hoe beter! En weet je wat het nog leuker maakt? Als je er een berichtje bij doet met de naam en het adres van het creatieve boefje. Dan kan de ontvanger eventueel ook post terug sturen. Zou toch leuk zijn als er zo een penvriendschap ontstaat tussen jullie en een van de 'opa's en oma's'?  

 

Gouden tip: soms stapelen alle tekeningen en knutselwerkjes waar kinderen mee thuiskomen of thuis maken zich op. Doe ze niet in de papierbak, maar zet deze in voor de postactie! 

2. Kom in actie - op school of de opvang

Ga gezellig met de hele groep aan de slag om post te maken. Of vraag aan de medewerkers van de opvang of ze met de kinderen mee willen doen. Laat het ons weten als jullie meedoen, dan komen wij de creaties op locatie ophalen. Bel of mail naar: info@boefjesenbaristas.nl of 06-11228789. 

  

3. Kom in actie - knutselactiviteiten op locatie

Vind je het leuk om een keer samen met andere ouder/verzorgers en boefjes te knutselen? Neem dan deel aan een van de knutselactiviteiten. Op deze ochtenden gaan we met een klein groepje post knutselen, allemaal met in achtneming van de RIVM-richtlijnen. Aanmelden is verplicht en er geldt een maximum aantal deelnemers. 

* Deze activiteiten worden weer ingepland na de zomervakantieperiode. Locaties bibliotheek Rosmalen Huis73, Perron 3 Rosmalen en Bij Katrien, Schilderstraat 33 's-Hertogenbosch. 

 

4. Postbussen - inzamelpunten

De post die op de locaties wordt gemaakt, kun je daar direct in de brievenbus doen. De post die jullie thuis maken kun je in de brievenbus doen van een van onderstaande inzamelpunten. Dan zorgen wij ervoor dat alle post eerlijk verdeeld en verspreid wordt over de huizen.  

 

* DB Zuid: Pettelaarseweg 268

* DB West: Lagemorgenlaan 31

* DB Centrum (verpakken t.a.v. Boefjes en Barista's woensdagochtend): Bij Katrien, Schilderstraat 33

* De Donk: Donkse Dreef 250

* Maaspoort: Braspenninglaan 107

* Maaspoort: Mariënkroon 9

* Empel: Berenklauw 198

* De Haverleij: Parcivalring 22

* Groote Wielen: De Wieldam 39

* Rosmalen: Bibliotheek Huis73, Perron-3 (verpakken t.a.v. Groetjes van Boefjes) 

 

Vragen?

Heb je vragen over deze actie? Neem dan contact op met projectleider Carlijn van den Berge via info@boefjesenbaristas.nl of 06-11228789. 

 

Alvast super bedankt voor jullie betrokkenheid!

Liefs team Boefjes en Barista's

 

Deze actie is een initiatief van Stichting De Buurtverbinder, opgezet door Boefjes en Barista's en mede mogelijk gemaakt door de gemeente 's-Hertogenbosch, Cultuurfonds 's-Hertogenbosch, Bij Katrien en Huis73. 

Boefjes en Barista’s is een sfeervolle plek, waar ouders, kinderen en ouderen samen spelen, spelletjes doen, knutselen, bewegen en koffiedrinken. Of zoals wij het zeggen: een bakkie geluk. Met een gouden randje, want het is gevestigd in een woonzorgcentrum, zodat jong en oud samen kunnen genieten.

Boefjes en Barista's | 06 - 27142013 | info@boefjesenbaristas.nl | initiatief van Stichting De Buurtverbinder | kvk 77619498