Eén tegen eenzaamheid

Bij Boefjes en Barista’s is iedereen welkom; van baby’s tot honderd plus. Wij zorgen ervoor dat jong en oud een gezellige ochtend heeft samen. Dit doen wij door ontmoetingen en activiteiten te organiseren in woonzorgcentra, waar ouders en kinderen uit de buurt naar toe komen. Drie generaties gaan samen koffiedrinken en spelen en maken nieuwe vrienden.  

 

Onze missie is eenzaamheid verminderen door generaties te verbinden. Door ouders en ouderen bijeen te brengen, met kinderen als verbindende factor, ontstaan verrassende nieuwe contacten en- vriendschappen binnen en tussen deze generaties. Hierdoor kunnen de deelnemers hun sociale netwerk vergroten en versterken en vriendschappen sluiten.

Dit doen wij door intergenerationele activiteiten te organiseren in woonzorgcentra en ontmoetingen te stimuleren. En dat alles onder het genot van een lekkere kop koffie, of zoals wij dat noemen: een bakkie geluk.

  • Harry, 94 jaar: Ik leer bij Boefjes en Barista's meer mensen kennen. Ze zijn niet van mijn leeftijd, maar daar blijf ik jong bij. Ze komen soms ook bij mij thuis met de kleine. Ik vind het altijd stikgezellig.
  • Rosa, moeder Tim en Saar: Het is zo bijzonder om te zien hoe de bewoners genieten van de kinderen die aan het spelen zijn. En ik geniet zelf ook van deze fijne ochtenden.’
  • Lieke (coördinator Welzijn): ‘De ouders en kinderen die op bezoek komen brengen meer reuring in huis. Bewoners kunnen op  laagdrempelige manier in contact te komen met buurtgenoten.’   

Binnenkijken

Een ochtend bij Boefjes en Barista's in 2021

Pilot in Nieuwehagen 2019


Informatiepakket

Werkt u bij een zorgorganisatie of gemeente en wilt u meer weten over het initiatief Boefjes en Barista's? Vul dan onderstaand formulier in, dan sturen wij meer informatie over de achtergrond, doelen, impact, werkwijze en de tarieven voor 2023. 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in samenwerking met Boefjes en Barista's? Neem dan contact met ons op om verder te praten over wat wij voor uw zorgorganisatie of gemeente kunnen betekenen. We kunnen ook een afspraak maken om een keer koffie te drinken op de locatie, zodat u Boefjes en Barista's in de praktijk kunt ervaren. Uw contactpersoon is Carlijn van den Berge, bereikbaar via carlijn@boefjesenbaristas.nl of 06 - 2714 2013. 

Boefjes en Barista’s is een sfeervolle plek, waar ouders, kinderen en ouderen samen spelen, spelletjes doen, knutselen, bewegen en koffiedrinken. Of zoals wij het zeggen: een bakkie geluk. Met een gouden randje, want het is gevestigd in een woonzorgcentrum, zodat jong en oud samen kunnen genieten.

Boefjes en Barista's | 06 - 27142013 | info@boefjesenbaristas.nl | initiatief van Stichting De Buurtverbinder | kvk 77619498